Aktuellt

PRESSMEDDELANDE 2021-06-14 

Släktforskarvecka i Skåne 5-10 juli 2021

Tillsammans med fjorton medlemsföreningar arrangerar Skånes Släktforskarförbund ”Släktforskarvecka Skåne 2021”. Det blir guidade vandringar, digitala föreläsningar, Dna-tester med mera. Programmet vänder sig både till nybörjare, som vill lära sig släktforska och de mer erfarna forskarna som vill få djupare kunskaper och upplevelser. Alla är varmt välkomna! 

Intresset för släktforskning, hembygdsforskning och Dna-släktforskning lockar allt fler, och Skåne har många aktiva släktforskarföreningar som gärna tar emot besökare. På plats finns experter som svarar på frågor, berättar och hjälper besökarna.

– Vi startade planeringen redan i november 2020 under mottot optimism med realism. Basen för att kunna genomföra arrangemanget har från början varit att vi måste följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter tillsammans med lokala regler. Vi har kontinuerligt anpassat våra planer efter utvecklingen i samhället. I vårt senaste projektmöte den 10 juni tog vi tillsammans beslutet att vi kan genomföra Släktforskarvecka Skåne 2021, berättar förbundets ordförande Hans-Göran Nilsson.

Veckan inleds med digitala föredrag från Lund, öppet för alla som vill delta. Vi fokuserar på vad som finns i olika arkivs gömmor som vi kan utforska när vi är tillbaka i ett öppet samhälle igen. Inloggningsinformationen till måndagens program finns på SfvS2021.sgfm.se

Under resten av veckan blir det lokala aktiviteter utspridda på olika platser i Skåne. Programmet är en härlig blandning av digitala presentationer, föredrag, dna-topsning, öppet hus, kyrkogårdsvandringar, rådgivning, bildspel och mycket annat som har med släktforskning att göra. Alla detaljer finns på hemsidan (SfvS2021.sgfm.se) som uppdateras kontinuerligt samt på Facebook-sidan Släktforskarvecka Skåne. Deltagande föreningar har ytterligare detaljer om programmet på respektive hemsida och Facebook.

____________________________________________________________________

Hela programmet finns på: SfvS2021.sgfm.se
Mer information och bilder:
Hans-Göran Nilsson, ordförande, khg_nilsson@hotmail.com, 0768-45 45 31
Magnus Hellblom, arbetsgruppen, magnus@hellblom.com, 0733-36 01 02